Filosofie

Bart zijn rijmethode prioriteert het welzijn en plezier van het paard. Het biedt ook een duidelijke en omvattende manier om verzameling en lichtheid op de hulpen te bereiken. Deze methode is geïnspireerd door de tradities van de rijkunst door de jaren heen. Door zijn lessen leert hij iedere ruiter ongeacht niveau hoe historische en moderne oefeningen te rijden. Bart gebruikt een unieke benadering van postuur en houding voor zowel ruiter als paard, waardoor de meeste weerstand voorkomen wordt.

Biografie

Bart zijn passie voor paardrijden startte al vanaf een jonge leeftijd, en hij ontdekte historische en klassieke dressuur in 2016. Sindsdien heeft hij gestudeerd bij een aantal van de meest bekende en gerenommeerde instructeurs, bijvoorbeeld Bent Branderup, Arne Koets, en Christofer Dahlgren. Bart heeft ook een half jaar gespendeerd met Arne Koets en Jossy Reynvoet, waar hij dagelijkse begeleiding ontving, en hem een diepgaand begrip heeft gegeven voor alle aspecten van rijkunst van de hoge school. In zijn lesgeven gebruikt hij ook kennis die hij heeft opgedaan tijdens zijn master- en PhD opleiding in psychologie en neurowetenschap.. Sindsdien concentreert Bart zich op het lesgeven van historische dressuur in internationale clinics en lessen.

Historisch onderzoek

Bart is ook een onafhankelijke onderzoeker van de historische literatuur tussen de 16e tot 20e eeuw, samenwerkend met andere gepassioneerde professionals. De idealen van rijkunst in het verleden blijven hem inspireren, namelijk het rijden met onzichtbare hulpen en complete eenheid tussen paard en ruiter in zelfs de moeilijkste oefeningen. Een van Bart zijn meest bekende projecten is het opstellen van een complete database van historische literatuur in 2019, met als doel om de belangrijke kennis van het verleden te behouden. Deze database is publiekelijk toegankelijk op deze website, met gratis toegang tot digitale versies van de literatuur.