© Ehab Farah

Het is ook mogelijk om een clinic of lesdag te boeken, zowel binnen Nederland als internationaal. Bij beiden is een combinatie mogelijk van praktijk- en theoriesessies, en individuele of duolessen.

Voor zowel ruiters als eventuele toeschouwers geeft dit een helder beeld hoe concepten, rijpatronen, en biomechanica gebruikt kunnen worden in dagelijkse trainingen. Ook helpt het zien van andere ruiters en paarden de rode draad en onderliggende thema’s te leren.

In clinics en lesdagen zijn alle niveau’s meer dan welkom, plezier hebben met ons paard is het belangrijkste! Het is ook mogelijk om te werken aan verschillende aspecten van de rijkunst, zoals het rijden zelf, grond- en handwerk, lange lijnen, opleiden van jonge paarden en omgaan met gedrag, garrocha, schermen te paard, en meer.

Clinics

Ik doe geregeld internationale clinics, deze worden door een organisator in overleg ingevuld. Meerdere vormen zijn denkbaar, vaak in een weekend maar langere clinics tussen de 2-5 dagen zijn ook mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan hoeveelheid van lessen en theoriesessies. Of denk aan theoriesessies met een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld zijgangen, historische rijkunst en de oude meesters, hoe een jong paard op te leiden, rijpatronen door de eeuwen heen, hoge schooloefeningen, wat is verzameling en hoe bereiken we het, etcetera. Interesse gekregen om een clinic in de toekomst te organiseren? Neem dan vooral contact op!

© Ehab Farah

© Amanda Melchior

Lesdagen

Lesdagen geven de mogelijkheid om een deel van een clinic te ervaren zonder een geheel weekend te organiseren. Dit kan eenvoudig zijn, bijvoorbeeld een groepje die graag les en mee wil kunnen kijken bij elkaar. Maar ook een dag met een theoriesessie en toeschouwers is mogelijk. Door de gedeelde reiskosten zijn lesdagen makkelijker dan individuele lessen als je verder weg woont. Denk hier aan binnen Nederland en in de buurt van Limburg (België en het westen van Duitsland). Heb je interesse in het organiseren van een lesdag of wil je met een groepje graag les op dezelfde locatie? Je kan mij contacteren via de onderstaande gegevens.